Kleurlenzen informatie

Kleurlenzen

Gekleurde lenzen hebben verschillende redenen waarom ze zo fantastisch zijn. Soms wil je gewoon eens de natuurlijke kleur van jouw ogen veranderen. Dat kan gemakkelijk bereikt worden door kleurlenzen die enkele kleurschakeringen lichter zijn dan de natuurlijke kleur. De gekleurde lenzen kunnen ook worden gebruikt om de kleur van de ogen helemaal te veranderen. Kleuren zoals blauw, groen, hazelnoot, bruin of violet zullen goed staan bij vele mensen. Op die manier kan je ervoor zorgen dat jouw oogkleur past bij jou garderobe. Je kan lenzen voor lange of korte tijd gebruiken. Sommige mensen gebruiken ze op feestjes of op andere gelegenheden wanneer ze er een beetje meer oogverblindend moeten uitzien.

Dankzij de komst van kleurlenzen kan iedereen zijn oogkleur volledig manipuleren en veranderen. Het wordt steeds gemakkelijker om kleurlenzen te kopen. Zo zit er wel verschil in kwaliteit en service van een bepaald merk of bedrijf.

Weet je niet zeker of jij ook kleurlenzen kan dragen? Laat je ogen eerst controleren bij een oogarts. Dan weet je meteen welke sterkte je zou moeten dragen, of je hebt geen sterkte nodig maar je weet wel dat je ze zou kunnen dragen. Laat jezelf goed informeren op onze website of bij een arts. Er is bijvoorbeeld kans op oogletsel, veroorzaakt door een fout van de gebruiker. Veel mensen kiezen voor gekleurde lenzen omdat het een alternatief is voor de normale lenzen. Er is dan ook een groot kleurenassortiment beschikbaar aan gekleurde contactlenzen.


Verschillende kleuren

De beschikbare kleuren kunnen enorm verschillen van de natuurlijke oogkleuren. Het draait allemaal rond plezier en stijl, je kan kiezen tussen kleuren als blauw, hazel, groen, geel, violet, of combinaties van deze kleuren. Kleurlenzen zijn niet letterlijk gekleurd maar de kleur is gecodeerd op de lens zelf. Dus wanneer je de lenzen zal dragen zal iedereen denken dat de kleur jouw natuurlijke oogkleur is, er is immers niets kunstmatigs aan te zien.


Kleurlenzen kiezen

Wij bieden gekleurde lenzen aan van hoogwaardig kwaliteit. Onze lenzen zijn dan ook door de Europese Unie goedgekeurd. Omdat er zoveel kleuren zijn, laten de mensen zich bij hun keuze meestal leiden door de kleuren. Sommigen kiezen kleurlenzen die passen bij hun outfits, anderen kiezen dan weer voor de speciale katogen. Het is een persoonlijke keuze, je moet immers een kleur vinden die past bij jouw gelaat en kleren.

Als je niet zeker bent over welke kleur je zou moeten nemen, kijk dan naar je huidskleur om een idee te krijgen. Als jou huid eerder donker is dan zullen blauwe ogen je niet passen. Kies dan voor bruin of hazelnoot. En als je niet kan kiezen dan koopt u toch gewoon twee paar kleurlenzen, zo kan je altijd afwisselen.


Ook voor mensen zonder zichtproblemen

Een ander geweldig aspect van gekleurde lenzen is dat je helemaal geen slecht zicht moet hebben om ze te kunnen dragen. Ze worden gemaakt voor mensen met zichtproblemen en mensen die gewoon de kleur van hun ogen willen veranderen zonder enige correctie. Mensen die zichtproblemen hebben, praten het best eerst eens met hun oogarts vooraleer ze zich aan kleurlenzen wagen.


Gekleurde lenzen als verkleed tip

Gekleurde contactlenzen zijn een fantastisch hulpmiddel bij feesten. Vooral tijdens halloween en carnaval zijn ze een grote hit. Je kan kiezen uit lenzen zoals kattenogen of rode vampierogen. Het is de perfecte aanvulling op een eng kostuum en je zal zeker veel leuke reacties krijgen.


Conclusie

Gekleurde lenzen zijn er zoals gezegd ook voor mensen die lenzen moeten dragen. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en met diverse effecten zodat je jouw oogkleur kan veranderen zoveel jij maar wilt. Ze passen en voelen aan als gewone lenzen maar wanneer je in de spiegel kijkt, zal je zien dat de gekleurde lenzen een andere en meer levendige uitstraling geven.