Handige tips bij het gebruik van kleurlenzen

Gekleurde contactlenzen zijn prachtig bij het uiterlijk en verschijning in elke gelegenheid. Echter de keuze van het juiste paar gekleurde contactlenzen kiezen, is niet altijd zo eenvoudig als het klinkt. Veel mensen, vooral beginners zullen veel tijd investeren bij het selecteren van het juiste paar gekleurde contactlenzen.

Hieronder is een lijst van 4 eenvoudige tips om de keuze gemakkelijker te maken en om de juiste gekleurde contactlenzen te kiezen die het beste bij jou past.


1. Welke kleur zijn de ogen, licht of donker?

De natuurlijke kleur van de ogen kan een beslissende factor zijn, bij het kiezen van de juiste kleur contactlenzen.

Lichte ogen
Mensen met een lichte kleur ogen, kunnen alle soorten gekleurde contactlenzen kiezen. Het is echter wel belangrijk dat de juiste kleurlenzen worden gekozen, maar wat zijn nu de juiste? De kleurlenzen die wij aanbieden zijn zo ontworpen om een natuurlijke oogkleur naar een andere kleur te verkleuren, zonder dat het nep of onnatuurlijk uitziet.


Donkere ogen

Aan de andere kant kunnen mensen met donkere kleur ogen alle soorten kleurlenzen dragen, maar dit raden wij af. Onze kleurlenzen zijn zo ontwerpen dat kwaliteit en een natuurlijk effect hoog in het vaandel staan. Donkere gekleurde contactlenzen zullen bij donkere ogen nog donkerder naar voren komen. Dit kan dus een minder effectief behalen op het uiteindelijke resultaat. Wij raden licht getinte kleurlenzen aan. Deze geven u het beste effect van verkleuring. De andere zouden ook kunnen worden gebruikt, maar dan is het uiteindelijke effect afhankelijk van de donkerheid van uw ogen. Voor mensen met donkere ogen kan de overweging zijn om een prachtig en aantrekkelijk verandering in hun uiterlijk aan te geven. Probeer dit zo realistisch mogelijk te doen anders gaat het er nep en onnatuurlijk uitzien.


2. Verbluffend effect of een subtiele verandering?

De gekleurde contactlenzen van tegenwoordig zijn verkrijgbaar in vele soorten kleuren.

In tegenstelling tot de verschillende effecten die kleurlenzen kunnen hebben, gaan de meeste mensen voor een subtiele kleurverandering. Als doel zou je dan kunnen kijken voor de dagelijkse verandering of een verandering die bij jouw lifestyle of outfit past. Houd er rekening mee dat dit slechts een suggestie is en kan per persoon verschillen.

Er kan ook gekozen worden voor opvallende lenzen die de avond, feest of gelegenheid compleet maken.


3. Beschouw het comfort vermogen van de kleurlenzen

Kleurlenzen moeten er altijd goed uitzien en op het zelfde moment comfortabel voelen!

Denk aan de duur dat de kleurlenzen gedragen worden. Lees altijd de beschrijving goed door, om te weten of het maand of jaar lenzen zijn. Jaarlenzen gaan langer mee en hoeven minder vaak vervangen te worden. Wel moeten de kleurlenzen worden verwijdert voordat je gaat slapen. Als er gekozen wordt voor maand lenzen, zorg er dan voor dat deze maandelijks worden vervangen! Dit om infecties en irritaties te voorkomen. Als netjes per maand de lenzen vervangen worden zullen ze ook altijd zacht en comfortabel aanvoelen.


4. Informeer jezelf goed over de zorg van kleurlenzen

Gekleurde contactlenzen zijn het zelfde in gebruik als normale contactlenzen, die soortgelijke onderhoud en reiniging nodig hebben. Zo blijf je plezier hebben van de kleurlenzen, zonder dat er enige irritaties of infecties kunnen ontstaan. Voor informatie over het dragen en reinigen van kleurlenzen kijk dan even op Gebruik van kleurlenzen of Kleurlenzen reinigen voor meer informatie.